Skip to content

Orthodontie bij tandartspraktijk Hogeweide Leidsche Rijn

Wat is Orthodontie?

Orthodontie is een specialisatie binnen de tandheelkunde om de stand van de tanden in de kaken door middel van beugels recht te krijgen. Ook de stand van uw kaken kunnen door chirurgie gecorrigeerd worden mocht dit nodig zijn om de tanden recht op elkaar te krijgen.

 

Op welke leeftijd beginnen kinderen met de beugel?

Dit is afhankelijk van de wisseling van het melkgebit naar het blijvende gebit . Meisjes zijn meestal wat eerder uitgewisseld dan jongens. Dit varieert van 11-13 jaar. Tijdens de periodieke controle zal de tandarts altijd tijdig aangeven wanneer uw kind een beugel nodig heeft. Zo heeft u voldoende tijd om uw verzekering aan te passen.

Hoe ziet het behandeltraject eruit van een beugel?

Alvorens u een beugel krijgt vindt er een intake plaats door onze tandarts-orthodontie de heer O. Kroese. Hij zal twee overzichtsfoto’s maken om de stand van uw kaken en tanden te beoordelen. Hij maakt ook 2 afdrukken van uw gebit . Vervolgens zal hij uitgebreid het behandeltraject met u bespreken . Meestal duurt dit 1,5 -2 jaar. Ook de kosten worden besproken zodat u van tevoren weet waar u aan toe bent.

 

Hoe vaak moet ik terugkomen voor controle van de beugel?

Houd er rekening mee dat we elke maand een controle uitvoeren van de beugel. Ook kijken we of de mondhygiëne nog voldoende is en of wij ook nog tips kunnen geven om deze op peil te houden. Preventie van gaatjes vinden wij uiteraard erg belangrijk.

 

Kunnen volwassenen terecht bij jullie voor de beugel?

Uiteraard doen wij ook beugels voor volwassenen. Het behandeltraject kan soms wat korter duren en de kosten kunnen wat lager uitvallen. Wij zullen van tevoren een begroting en behandelplan voor u opstellen. 

Meisje laat haar gebit en beugel zien nadat ze bij de afdeling orthodontie is geweest

Wat kost een beugel bij tandartspraktijk Hogeweide?

Een beugel voor zowel de onderkaak als de bovenkaak varieert tussen de €2.200-€2.500. De zorgverzekering vergoedt meestal tot €2.000 mits u daarvoor verzekerd bent. Let op de meeste verzekeringen hanteren een wachttijd van een jaar alvorens u gebruikt kunt maken van de aanvullende polis voor orthodontie.

U kunt bij ons terecht voor de volgende behandelingen.

Wij staan dagelijks voor u klaar voor complete mondzorg voor het hele gezin. Maak zeer eenvoudig een afspraak via onze website.

Openingstijden
Maandag
09.00 – 20.00
Dinsdag
09.00 – 20.00
Woensdag
09.00 – 17.00
Donderdag
09.00 – 17.00
Vrijdag
09.00 – 17.00
Zaterdag
Op afspraak
Zondag
Gesloten

Tandarts voor het hele gezin

Wij staan dagelijks voor u klaar voor complete mondzorg voor het hele gezin.