Skip to content

Facings

Facing zetten bij tandartspraktijk Hoge Weide in Utrecht

Wat is een facing bij Tandartspraktijk Hoge Weide?

Een facing is een dun kapje van composiet of porselein over je tand heen. Dit kunnen wij doen voor de volgende situaties: scheve tanden, afgebroken voortand of chipping van eerdere composiet vullingen.

Of zijn deze wat versleten en is een vulling toch niet de esthetische oplossing, dan kunnen wij een kapje van porselein hierover plaatsen oftewel een facing.

Hoe ziet de behandeling van facings bij Tandartspraktijk Hoge Weide eruit?

Voor het plaatsen van een facing moet er eerst wat ruimte gemaakt worden op de tand. De tandarts haalt altijd een dun laagje glazuur weg in overleg met de patiënt. U kunt altijd meekijken tijdens de behandeling. Bij al onze behandelingen halen wij zo weinig mogelijk gezond glazuur weg.

Meestal is er al schade aan het glazuur door een vulling die te vaak afbreekt, dus de tandarts zorgt ervoor dat het kapje dat op de tand komt onder gezond glazuur geplaatst wordt.

Als de tand al klaar gemaakt is voor de facing, maakt de tandarts een afdruk van het gebit en stuurt deze op naar het lab. U krijgt daarna een tijdelijke facing en binnen 2 weken wordt de definitieve facing van porselein geplaatst.

Een composiet facing wordt gelijk in de stoel vervaardigd dit gebeurt door het aanbrengen van composiet (tandkleurig vulmateriaal) laagje voor laagje.

Hoe duurzaam is een facing bij Tandartspraktijk Hoge Weide?

Een facing is duurzaam en kan er voor jaren goed zitten. Het is wel zo dat kronen en facings minder sterk zijn dan je eigen tanden, dus dingen die voor je eigen tanden niet heel erg verstandig zijn kun je beter vermijden.

U kunt bij ons terecht voor de volgende behandelingen.

Wij staan dagelijks voor u klaar voor complete mondzorg voor het hele gezin. Maak zeer eenvoudig een afspraak via onze website.

Openingstijden
Maandag
09.00 – 20.00
Dinsdag
09.00 – 20.00
Woensdag
09.00 – 17.00
Donderdag
09.00 – 17.00
Vrijdag
09.00 – 17.00
Zaterdag
Op afspraak
Zondag
Gesloten

Tandarts voor het hele gezin

Wij staan dagelijks voor u klaar voor complete mondzorg voor het hele gezin.