Skip to content

Facings zetten bij tandartspraktijk Hoge Weide Leidsche Rijn

Wat zijn facings bij Tandartspraktijk Hoge Weide Leidsche Rijn?

Een facing is een dun kapje van composiet of porselein over je tand heen. Dit kunnen wij doen voor de volgende situaties: scheve tanden, afgebroken voortand of chipping van eerdere composiet vullingen.

Of zijn deze wat versleten en is een vulling toch niet de esthetische oplossing, dan kunnen wij een kapje van porselein hierover plaatsen oftewel een facing.

Hoe ziet de behandeling van facings bij Tandartspraktijk Hoge Weide Leidsche Rijn eruit?

Voordat de facings worden geplaatst, moet er eerst ruimte worden gemaakt op de tand. De tandarts haalt als eerste een dun laagje glazuur weg. Dit gaat alijd in overleg met de patiënt. U kunt meekijken tijdens de behandeling. Bij al onze behandelingen halen wij zo weinig mogelijk gezond glazuur weg.

Het kan voorkomen dat er al schade aan het glazuur is ontstaan, door een vulling die te vaak afbreekt. De tandarts zorgt er eerst voor dat er alleen een gezond laag glazuur overblijft. Vervolgens wordt de facing over een gezond laagje glazuur geplaatst.

Op het moment dat uw tand gereed is voor een facing, maakt de tandarts eerst een afdruk van het gebit en stuurt deze vervolgens naar het lab. U krijgt in de tussentijd tijdelijke facings. Binnen twee weken worden de definitieve facings van porselein geplaatst. Krijgt u composiet facings? Dan wordt dit direct op de behandelstoel gedaan. De tandarts brengt in dat geval laagje voor laagje composiet (tandkleurig vulmateriaal) aan op de tand.

Hoe duurzaam zijn facings bij Tandartspraktijk Hoge Weide Leidsche Rijn?

Facings zijn duurzaam en kunnen jarenlang goed op de tanden zitten. De kronen en facings zijn echter wel minder sterk dan uw eigen tanden. Eet u bepaalde producten die voor uw eigen tanden niet heel erg verstandig zijn? Dan kunt u dit soort producten in het geval van facings maar beter vermijden.

U kunt bij ons terecht voor de volgende behandelingen.

Wij staan dagelijks voor u klaar voor complete mondzorg voor het hele gezin. Maak zeer eenvoudig een afspraak via onze website.

Openingstijden
Maandag
09.00 – 20.00
Dinsdag
09.00 – 20.00
Woensdag
09.00 – 17.00
Donderdag
09.00 – 17.00
Vrijdag
09.00 – 17.00
Zaterdag
Op afspraak
Zondag
Gesloten

Tandarts voor het hele gezin

Wij staan dagelijks voor u klaar voor complete mondzorg voor het hele gezin.